SGF_5809

Pasak garsiųjų belgų šokolado gamintojų, apelsinų ir šokolado derinys – nemirštanti klasika. Kiekviena Belgijos šokolado krautuvėlė turi po kelis šio derinio variantus: šokoladu aplietas cukruotas apelsino griežinėlis, šokoladu aplietas apelsino žievelės šiaudelis, šokoladiniai saldainėliai su apelsinų likeriu ir pan.

Aš taip pat labai mėgstu šį derinį, todėl vis ieškau įvairiausių receptų su šiais dviem ingredientais. Šįkart tai šokoladinis pyragas su apelsinų žievelėmis ir smulkintų pistacijų gabaliukais.

4605 652

Reikės:
2 apelsinų
200 g sviesto
130 g cukraus
2 kiaušinių
50 g juodo šokolado (60-70 proc. kakavos)
200 g kepintų pistacijų (gali būti ir sūrios)
250 g miltų
Šiek tiek sviesto kepimo indui patepti

Patarimas: naudokite nedidelę keturkampę kepimo formą.

Gaminimas

Labai plonai nuskuskite apelsinų žievelę (tik oranžinį sluoksnį) ir supjaustykite smulkiomis juostelėmis. Paruoštas žieveles reikia 2 kartus nuvirti: žieveles pamerkite nedideliame vandens kiekyje ir tik vandeniui užvirus nukoškite. Tą patį pakartokite antrąkart – taip neliks kartumo.

4599 652

Išspauskite vieno apelsino sultis. Išlukštenkite pistacijas ir šiek tiek jas pasmulkinkite.

Garų vonelėje išlydykite šokoladą.

Labai gerai (iki purumo) išplakite kiaušinius su cukrumi ir sumaišykite su apvirtomis apelsino žievelėmis, lydytu šokoladu, smulkintais riešutais ir miltais. Viską gerai išmaišykite, kad gautųsi tiršta kekso tešla.

4652 652

Kepimo indą ištepkite sviestu (kad keksas nepriliptų) ir supilkite į jį tešlą. Pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepti reikia apie 30-40 min. 180 laipsnių karštyje. Pasistenkite neperkepti, kad vidus būtų šiek tiek „šlapesnis“. Skanaus.