652

Austrės arba patinka, arba ne. Panašiai vertiname ir vyną – jis yra arba tikrai geras, arba vidutinis. Paprastai ,,gerus” produktus reikia atrasti, prisijaukinti ir pamėgti skanaujant. Supratimas, patinka ar ne naujas produktas, ateina su laiku, kartais tam įtakos turi nuotaika, kompanija, kitokios aplinkybės.
Jei jums patinka šviežios austrės su keliais citrinos lašeliais arba raudonojo vyno užpilu, išmėginkite ir kitokį jų paruošimo būdą – iškepkite jas. Užkeptos austrės ypač turėtų patikti netradicinių skonių mėgėjams (gurmanams).
Ruošiant šį patiekalą reikės būti tiksliems derinant visus ingredientus, nes jie neturi užgožti subtilaus ir kartu įmantraus iškeptos austrės skonio.

13316195 Prieskoniai Nr 652

Ingredientai, reikalingi paruošti 10 austrių:
Alyvuogių aliejus
1 svogūnas (šalotas)
3 skiltelės česnako
150 ml sauso baltojo vyno
100 g špinatų
50 g sviesto
100 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
Pelėsinis sūris (pagardinimui)
5 šaukštai (su kaupu) džiūvėsėlių
20 g šviežių petražolių
20 g šviežių česnakų stiebų
5 šaukštai smulkinto itališko parmezano sūrio
Citrina ir stambi druska (1 kg.)

Gaminimas

13316193 Austres Nr, 2 652

Atidarykite austrės kiautą, atidžiai pašalinkite visas kiauto skeveldras. Atkabinkite austrę nuo kiauto, bet neišimkite. Vienoje kiauto puselėje austrė keps, antrąją kiauto dalį išmeskite.

Visą skardos dugną padenkite druska ir ant jos gražiai išdėliokite atidarytas austres.

Padažo gaminimas.
Keptuvę pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir joje lengvai apkepkite (kol suminkštės) smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką. Po to sudėkite špinatus ir sviestą. Po kelių minučių supilkite grietinėlę ir pakepkite, kol masė sutirštės.

Ant kiekvienos austrės užpilkite šiek tiek špinatų padažo ir uždėkite nedidelį gabaliuką pelėsinio sūrio.

Į smulkintuvą (blenderį) supilkite džiūvėsėlius, sudėkite petražoles, česnaką, parmezano sūrį ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Viską gerai sumalę turėsite žalius miltelius. Šiais milteliais lengvai apibarstykite įdarytų austrių paviršių.

13316204 Austres Nr 652

Skardą su austrėmis 4-5 minutėms pašaukite į įkaitintą (iki 230 laipsnių) orkaitę. Austrės iškeps, o jų paviršius lengvai apskrus.

Tokiu būdu užkeptomis austrėmis reikėtų mėgautis, kol jos dar šiltos. Negaiškite, atraskite naujus skonius. Skanaus!