Reikės (5-6 asmenims):
1,5 kg kiaulienos karbonado (nepjaustyto). Taip pat puikiai tinka ir kiaulienos išpjova
2 cukinijų
2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštelio druskos
½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 didelio ir gerai prinokusio mango
2 šviežių žaliųjų paprikų

mango 652

Marinatui:
80 g šviežios imbierų šaknies
1 stiebo citrinžolės
Visos česnako galvos (apie 10 skiltelių)
½ nedidelio svogūno
3 šaukštų rudojo cukraus
3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
4 šaukštų sojų padažo
1 šaukšto maltų kalendrų
1 šaukšto malto kumino
½ šaukštelio maltų kajeno pipirų
1 šaukštelio maltos ciberžolės

1 šaukštelio sezamų aliejaus
1 laimo sulčių

lime 652

Gaminimas:

Kiaulienos karbonadą išilgai supjaustykite pailgomis juostelėm (apie 2 cm pločio ir 1 cm storio).

Paruoškite marinatą: ypač smulkiai supjaustykite svogūną ir citrinžolę, išspauskite česnakų skilteles  bei sutarkuokite imbierų šaknį ir viską sudėkite į indą, kuriame marinuosite mėsą. Į jį taip pat sudėkite likusius prieskonius bei saulėgrąžų aliejų.  Viską labai gerai sumaišykite. Į prieskonių mišinį sudėkite mėsos juosteles ir darkart gerai viską sumaišykite. Mėsą marinuoti reikia mažiausiai 3 val.

Prieš verdami mėsą ant iešmelių, nubraukite nuo jos marinato likučius. Mėsą ant iešmelių verkite vingiuotai (lyg formuotumėte gyvatuką) ir išlaikykite vienodą mėsos storį per visą iešmelio ilgį (žiūr. foto).

Supjaustykite cukinijas, pasūdykite jas, užberkite maltų juodųjų pipirų, išspauskite laimo sultis ir sumaišykite su sezamų aliejumi.

Paruoškite kepsninę. Mėsą kepkite taip pat kaip kepate šašlykus. Stenkitės mėsos neperkepti, kad ji išliktų sultinga. Svarbu, kad anglys būtų pakankamai karštos ir mėsa greit iškeptų ir apskrustų.

Kartu su mėsa ant žarijų apkepkite ir cukinijas.

Keptą mėsą ir cukinijas patiekite kartu su šviežio mango ir paprikos skiltelėmis.

Skanaus.