5342 652

Ši sriubytė – tikras „desertukas“ trintų sriubų mėgėjams. Artėjant rudeniui daržovių sriubos populiariausios, tačiau ši – tikrai labai originali! Išsivirkite trintos porų sriubos. Tai sriuba – staigmena, nes aitrus porų skonis išnyksta, o gomurį kutena įdomių ir originalių poskonių paletė.

Reikės (4-5 porcijoms):
25 g sviesto
350 g porų (be žalių lapų)
200 g bulvių
100 ml baltojo sauso vyno
1,5 litro vištienos sultinio
Didelio svogūno (apie 180 g)
200 ml grietinėlės (30-35 proc.)
Žiupsnelio druskos (pagal skonį galima ir daugiau)
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio smulkiai tarkuoto muskato riešuto
10 g laiškinių česnakų

shutterstock_125674055

Gaminimas

Žalių porų lapų nenaudokite – naudokite tik baltąją poro šaknies dalį. Porus perpjaukite pusiau ir supjaustykite smulkiais pusžiedžiais.

Smulkiai supjaustykite svogūną. Nulupkite bulvę ir supjaustykite ją plonais griežinėliais. Paruoškite vištienos sultinį ir ypač smulkiai sutarkuokite šiek tiek muskato riešuto.

Gilesniame puode išlydykite sviestą ir apkepinkite jame supjaustytus porus ir svogūnus. Po to suberkite bulvių griežinėlius ir supilkite baltąjį sausą vyną. Kaskart pamaišant patroškinkite, kol vynas išgaruos. Po to įpilkite vištienos sultinį ir žiupsnį pipirų. Viską sumaišykite ir pavirkite apie 10 minučių.

Po to supilkite grietinėlę, vėl viską sumaišykite ir dar pavirkite apie 5 minutes (ant mažos kaitros, kad neišbėgtų).

Pabaigoje pagardinkite žiupsniu tarkuoto muskato. Jeigu trūksta, įdėkite daugiau druskos.

Išpilstę sriubą į lėkštes, kiekvieną porciją dar pagardinkite smulkiai supjaustytais laiškiniais česnakais.

Skanaus!