652

Bulvių piurė visuomet gelbsti, kai norisi lengvo ir skanaus garnyro (ypač, kai prasideda šviežių bulvių sezonas…) Visi prisimena nuostabų išvirtų su aromatingų krapų šakelėmis bulvių kvapą… Tačiau verdamas bulves galima paįvairinti ir su kitomis daržovėmis, pavyzdžiui – su porais.

Reikės (5 asmenims):
Apie 1,5 kg bulvių
1 svogūno (didesnio)
1 didesnio poro
1 šaukštelio druskos
½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Apie 400 ml pieno
80 g sviesto

IMG_0786

Gaminimas

Nulupkite bulves, supjaustykite nedideliais kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.

Kol bulvės virs, smulkiai supjaustykite svogūną ir porą (tik baltąją jo dalį). Žaliuosius poro lapus galite sudėti į verdančias bulves.

Gilesniame puode išlydykite 30 g sviesto ir gerai apkepinkite supjaustytus svogūnus ir porus. Po to supilkite pieną ir pasūdykite. Viską sumaišykite ir kelias minutes pakaitinkite ant mažos kaitros. Kaitindami pieną stebėkite, kad jis neišbėgtų! Nuimkite puodą nuo kaitlentės ir visą jo turinį sumalkite elektrine trintuve.

Išvirusias bulves nukoškite ir iš karto sudėkite į jas likusio sviesto gabaliukus. Po to grūste pradėkite jas trinti ir dalimis pilkite porų ir pieno tyrę, kol pagaminsite  tinkamos konsistencijos piurė. Pabaigoje pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir gerai sumaišykite. Paruoštą piurė iš karto patiekite ant stalo su ruošiamu pagrindiniu patiekalu. Skanaus!