Jautienos troškinys su juoduoju šokoladu

SGF_2480

Recepto pavadinimas gali nuskambėti labai egzotiškai ir kiek neįprastai. Tačiau taip yra tik tol, kol nepabandai ir neįsitikini, jog tokie originalūs ir netikėti produktų deriniai gali sukurti išties labai įdomius patiekalus. Kartais tik to ir užtenka, kad paprasti troškiniai įgautų savito žavesio ir sunkiai atspėjamo mįslingumo.

Reikės (5-6 asmenims):
shutterstock_124557832

1 kg jautienos
50 g sviesto
2 svogūnų (apie 400 g)
2 morkų (apie 300 g)
2 česnako galvų
50 g juodojo šokolado (70% kakavos)
1 nedidelio čili pipiro
3 šaukštų balzaminio acto
130 g rūkytos kiaulienos šoninės
500 ml jautienos sultinio
400 ml pomidorų sulčių
3 šaukštelių druskos
1 šaukštelio pipirų
½ šaukštelio cinamono
2-3 lauro lapų

sokoladas

Gaminimas:

Paruoškite mėsą: nuplaukite ją po tekančiu vandeniu, nupjaukite nereikalingas gleives ir taukus bei supjaustykite ją nedideliais gabalėliais. Ant mėsos užberkite druską, pipirus, cinamoną ir gerai sumaišykite. Mėsą kolkas atidėkite į šalį.

Smulkiai supjaustykite kiaulienos šoninę ir apkepinkite ją puode, kuriame troškinsite mėsą. Apskrudusius šoninės gabalėlius išimkite ir laikinai atidėkite į šalį.

Į puode likusius riebalus sudėkite sviestą ir apkepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus.  Tuo tarpu nuskuskite morkas ir supjaustykite jas stambesniais gabalėliais. Kai svogūnai lengvai apskrus į puodą sudėkite paruoštas morkas, viską sumaišykite ir dar kelias minutes pakepinkite.

Tada supilkite pomidorų sultis, balzaminį actą, šokoladą, čili pipirą (jei nemėgstate labai aštriai į puodą dėkite sveiką nesmulkintą pipirą) ir apskrudintus šoninės gabalėlius. Viską gerai sumaišykite ir užkaitinkite, kad mišinys užvirtų.

Tuomet sudėkite jautieną, supilkite jautienos sultinį, įdėkite lauro lapus ir pusiau perpjautas česnakų galvas. Česnakų nelupkite, o mėsai išsitroškinus, jų galvas tiesiog išimsite iš puodo.

Vėl viską sumaišykite ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 45-50 min. (kaskart pamaišant). Troškinant stebėkite, kad neišgaruotų skystis ir mėsa nepridegtų.

Baigiant troškinti padažas turi būti sutirštėjęs.

Patiekalas puikiai tinka su bulvių piurė.

Skanaus!

HDLIFE | info@hdlife.lt

MES NORIME DALINTIS SPALVOMIS...