SGF_0392

Kaip praskaidrinti tingų ir šaltoką lietuvišką pavasarį? Kaip aplinką nuspalvinti nekasdieniais malonumais? Pamėginkite kokį jaukų vakarą ar ilgą savaitgalio popietę skirti smagiems, spalvotiems, turtingiems skoniams ir aromatams – pasigaminkite indišką vištieną su kariu.

Šis patiekalas, kaip ir pati Indija, nenuvils savo margumu.

Reikės

Prieskoniai:
1 šaukštelio kumino sėklų
2 šaukštelių kalendros sėklų
1 šaukštelio garstyčių sėklų
1 šaukštelio malto kardamono
1 šaukštelio maltos ciberžolės
½ šaukštelio malto cinamono
½ šaukštelio malto muskato riešuto
½ šaukštelio maltų čili pipirų
1 šaukštelio malto pankolio
Alyvuogių aliejaus
1-2 šaukštelių smulkiai maltos druskos

shutterstock_92037011 652

Kiti ingredientai:
1 šaukšto su kaupu labai smulkiai supjaustytos šviežio imbiero šaknies
1 didelio svogūno
3 skiltelių česnako
2 šviežių pomidorų (vidutinio dydžio)
4 šaukštelių raudonojo pesto padažo (su džiovintais pomidorais)
2 šaukštų augalinio Ghee sviesto
Pilnos saujos šviežių kalendros lapelių
4 vištienos krūtinėlių (apie 1 kg)

shutterstock_117742738 652

Raita pagardui reikės:
½ ilgojo agurko
2 šviežių pomidorų
Kelių šviežios mėtos šakelių (reikės tik lapelių)
250 ml natūralaus jogurto
Žiupsnio druskos
Žiupsnio maltų juodųjų pipirų

Papildomai reikės:
Basmati ryžių arba indiškos duonelės, arba tortilijos lakštų

Flat bread - Just out of the oven 652

Gaminimas. Maltuvėje sumalkite (iki miltelių) visas prieskonines sėklas (kumino, kalendros, garstyčių) ir sumaišykite su maltu kardamonu, ciberžole, cinamonu, muskatu, čili pipirais, pankoliu ir druska. Tada visą mišinį sumaišykite su alyvuogių aliejumi, kad gautumėte prieskonių masę.

Nulupkite imbiero odelę ir ypač smulkiai jį supjaustykite. Smulkiais gabalėliais supjaustykite vištienos krūtinėlę ir labai gerai sumaišykite su paruošta prieskonių mase bei smulkintu imbieru. Palikite marinuotis pernakt.

Smulkiai supjaustykite 1 svogūną ir česnako skilteles. Giliame puode išlydykite Ghee sviestą ir jame ant mažos ugnies apkepinkite supjaustytus svogūnus bei česnakus.

Kol svogūnai keps, verdančiu vandeniu apšutinkite du pomidorus ir nulupkite jų odelę.

Kai svogūnai apkeps, sudėkite į juos vištieną, pesto padažą ir smulkiai supjaustytus nuluptus pomidorus. Viską sumaišykite ir troškinkite apie 10 min. ant didelės kaitros, neuždengę puodo dangčiu. Skystis turi išgaruoti, kad  padažas būtų tirštas.

Pabaigoje nuimkite puodą nuo kaitros ir į padažą įmaišykite kalendros lapelius. Palikite puodą dar kelioms minutėms pastovėti. Tuo tarpu paruoškite Raita pagardą: smulkiais gabalėliais supjaustykite agurką ir pomidorus. Taip pat smulkiai supjaustykite mėtos lapelius ir viską sumaišykite su jogurtu. Šiek tiek pasūdykite ir papipirinkite. Raita puikiai atgaivins gomurį nuo patiekalo indiškų prieskonių įvairovės.

Troškinį ant stalo patiekite su ryžiais, indiška duonele arba tortilija, bei šaukšteliu Raita padažo. Skanaus.