Airiai ir anglai juodąjį Guinness alų naudoja labai įvairiai: gurkšnoja jį, kai mėgaujasi garsiaisiais savo avienos patiekalais, o taip pat gamina su juo. Dar vienas, labai skanus, būdas gerti šį alų – sumaišyti jį su juodųjų serbentų sirupu. Pastarasis sušvelnina alaus kartumą, tačiau palieka jo gilumą ir aromatą.
Mes gi siūlome pamėginti išsikepti Guinnes aluje marinuotą lašišos filė. Jos skonis bus netikėtas, stebinantis ir tikrai puikus!

5158 652

Reikės (4-5 asmenims):
1 kg lašišos filė
2-3 česnako galvų
2 raudonų šviežių paprikų
2 žalių šviežių paprikų
2 citrinų
750 g šviežių smidrų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Šiek tiek natūralaus sviesto pagardinimui
Kelių žiupsnių druskos
Folijos

5180 652

Marinatui reikės:
3 šaukštelių smulkios druskos
Apie 450 ml Guinness alaus
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
1/3 šaukštelio kajeno pipirų
3 skiltelių česnako
1 laimo
40 g šviežio imbiero

Gaminimas

Paruoškite marinatą: sumaišykite druską, Guinness alų, alyvuogių aliejų, kajeno pipirus, trintą česnaką, laimo sultis ir tarkuotą imbierą.

Lašišą supjaustykite gabalėliais ir pamerkite į paruoštą marinatą. Palikite marinuotis 2-3 valandoms.

Patartina šį patiekalą ruošti ant anglimis kūrenamos kepsninės.

Paprikas ant žarijų pradėkite kepti iš anksto, nes joms reikia daugiau laiko, kad gerai apkeptų.

Česnakų galvas perpjaukite pusiau, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, šiek tiek pasūdykite ir, įvynioję į foliją, pradėkite jas kepti (šalia/kartu su paprikomis).

Dideliame puode užvirkite pasūdytą vandenį ir sudėkite į jį smidrus. Virti reikia apie 5 min. Smidrams išvirus išimkite juos iš puodo, uždėkite šiek tiek sviesto ir atidėkite į šalį šiltai. Juos taip pat galite dar papildomai (trumpai) pakepinti kepsninėje (prieš serviruojant į lėkštes).

Išėmę lašišą iš marinato, ją nusausinkite ir gerai aptepkite alyvuogių aliejumi (kad ne taip liptų prie kepsninės grotelių). Žuviai kepti labai karštų žarijų nereikia, todėl ją kepkite paskutinę.

Kol žuvis kepa, nuvalykite nuo paprikų apdegusią luobelę ir supjaustykite jas juostelėmis. Jeigu nuodeguliukų šiek tiek liks, bus tik skaniau.

Lėkštėse išdėliokite smidrus, paprikų juosteles, kepintas česnakų puseles, citrinų puseles ir, tiesiai nuo grotelių –   keptą žuvį. Skanaus!