SGF_3467

Šokoladiniams pyragams visuomet sunku atsispirti. Su šokoladiniais kepiniais galima įvairiai eksperimentuoti, nes  šokoladas labai patogus produktas, derantis ir išryškinantis kitų produktų skonį. Viena originali galimybė – šokoladinį pyragą papildyti šviežiais virtais burokėliais. Jie pyragui suteiks sodrų skonį ir įdomų poskonį. Jei norite, kad kepinyje labiau jaustųsi „keistasis“ ingredientas, dėkite kiek mažiau šokolado arba nurodytą juodojo šokolado kiekį pakeiskite pienišku.

Reikės:
500 g virtų burokėlių (jeigu naudojate šviežius, virkite juos apie 45-50 min)
300 g kvietinių miltų
300 g rudojo cukraus
3 kiaušinių
80 g juodojo šokolado (apie 70 proc. kakavos)
80 g sviesto
2 šaukštų sodos
Žiupsnio druskos
1/2 šaukštelio romo (arba vanilės) esencijos
70 g kedrinių pinijų
Cukraus pudros pagardinimui

652

Gaminimas

Smulkiausia tarkos puse sutrinkite burokėlius ir atidėkite juos į šalį. Miltus sumaišykite su soda bei druska ir taip pat atidėkite į šalį. Garų vonelėje išlydykite šokoladą kartu su sviestu ir įpilkite į jį romo arba vanilės esencijos.

Elektrine plaktuve iki purumo suplakite kiaušinius su ruduoju cukrumi. Labai svarbu, kad visas cukrus ištirptų.

beetroot

Nuolat maišant išplaktus kiaušinius, lėtai supilkite išlydyto šokolado masę ir paruoštus burokėlius. Tada lėtai pilkite paruoštus miltus. Svarbu labai gerai viską išplakti, kad miltai ir kiti ingredientai tolygiai susimaišytų.

Pabaigoje suberkite kedrines pinijas ir vėl viską sumaišykite.

Sviestu gerai ištepkite kepimo formos paviršių, kad iškepęs pyragas nepriliptų.

Supylę masę į kepimo formą, pašaukite ją į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 60 minučių, 180 C laipsnių karštyje.

Prieš išimant pyragą iš orkaitės įsitikinkite, kad jis iškepė – įsmeikite į vidurį dantų pagaliuką. Išėmus jis turi būti švarus.

Pyragą palikite mažiausiai kelioms valandoms atvėsti ir pabaigoje pagardinkite cukraus pudra.

Skanaus!