140112_51

Šis receptas puikiai tinka tiems, kam svarbu valgyti sveikai, kokybiškai ir dietiškai. Dažnai dėl laiko stokos užsimirštame apie „sveikus“ produktus racione ir pasirenkame, kas pakliūna, ką turime.

Šiam patiekalui pagaminti reikės visai nedaug laiko, o gausite visai skanų, spalvingą naminį patiekaliuką. Svarbiausia, dėl naudojamų ingredientų nereikės nerimauti dėl savo figūros ar apsunkusio skrandžio. Juk tunas – pagrindinis dietų „draugas“.

 13414448 652

Reikės (4 asmenims):

4 nedidelių paprikų (apie 200 g kiekviena)
30 g aliejuje konservuotų ančiuvių filė
550 g konservuoto tuno (savo sultyse). Reikia apie 400 g grynos tuno masės.
50 ml alyvuogių aliejaus
50 ml sausojo balto vyno
Žiupsnio druskos
1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Kelių šakelių šviežio čiobrelio
Basmati ryžių (papildomai)

One-can-of-tuna 652

Gaminimas:

Didesniame puode užvirkite daugiau vandens ir sudėkite 4 paprikas. Iš viršaus jas prispauskite lėkšte, kad būtų pilnai po vandeniu ir pavirkite apie 10-12 min. Išvirusias paprikas išimkite iš vandens ir atidėkite į šalį.

Per sietą nukoškite konservuotą tuną ir perdėkite į didesnį indą. Šakute sutrinkite ančiuvius į tyrę ir sudėkite į tuną. Taip pat į indą supilkite alyvuogių aliejų, sausąjį baltą vyną, druską, pipirus bei šviežių čiobrelių lapelius. Viską labai gerai išmaišykite.

Paprikoms atvėsus, nupjaukite jų kotus ir pašalinkite viduje esančias sėklas. Kiekvieną paruoštą papriką  įdarykite tuno mase. Išdėliokite jas ant skardos ir pašaukite į iki 230-250 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite neilgai (10-15 min), kad šiek tiek apskrustų.

Patiekalas puikiai tinka su virtais Basmati ryžiais.

Skanaus!