SGF_3500

Prasidėjo braškėmis kvepiantis vasaros metas. Jomis pakvipo lysvės, turgeliai, virtuvės. Iš šių uogų galima ne tik saldžiuosius gardėsius išsivirti, bet ir salotas pasigaminti. Tokios salotos bus ne tik labai skanios, bet ir labai naudingos sveikatai bei grožiui. Juk braškės padeda lieknėti: skaido riebalus, mažina cholesterolį, stabdo senėjimo procesus (braškės stiprus antioksidantas), skaistina odą.

Reikės:
1 kg šviežių braškių
Apie 50 g šviežių gražgarsčių (pagal skonį galima ir daugiau)
300 g fetos sūrio (pagal skonį galite naudoti ir daugiau)
Papildomai galite naudoti švelniai paskrudintas kedrines pinijas

652

Padažui reikės:
2 citrinų (vidutinio dydžio)
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 žiupsnių druskos
2 šaukštelių (su kaupu) cukraus
½ šaukštelio smulkiai tarkuoto muskato riešuto

Gaminimas

Visų pirma paruoškite padažą: išspauskite citrinų sultis, sumaišykite jas su alyvuogių aliejumi, druska, cukrumi ir tarkuotu muskatu. Viską labai gerai išmaišykite, kad ištirptų druska ir cukrus.

Nuplaukite ir nuvalykite braškes ir supjaustykite jas pageidaujamo dydžio gabalėliais. Gražgarstes taip pat gerai nuplaukite, kad nebūtų smėlio.

Lėkštėje išdėliokite paruoštas braškes su gražgarstės lapais. Ant viršaus uždėkite sutrupintą fetos sūrį ir viską pagardinkite paruoštu padažu.

Skanaus!