13414457
Tai tikrai vienas iš tų egzotiškų patiekalų, kai išgirdus jo pavadinimą kyla įvairiausių  minčių. Tačiau neišsigąskite, viskas įveikiama ir nors patiekalas nekasdienio, bet labai gero skonio.

Šis gurmaniškas ir neįprastas patiekalas kilęs iš Jamaikos (dar labai populiarus kai kuriose Afrikos valstybėse) ir jam originaliai reikalingos pačios jautienos kanopos. Ten tokios mėsos dalys nieko nestebina ir jų gali laisvai visur gauti. Kitur yra kiek sudėtingiau, nes kanopos dažniausiai būna pašalinamos jau pačiuose pirmuose mėsos ruošimo žingsniuose (ir tikriausiai paskui eksportuojamos būtent į Jamaiką). Todėl kaip artimiausią pakaitą galima rinktis apatinę jautienos kojos dalį.
Šis patiekalas turi būti toks „klijingas“, tirštas, su iki minkštumo išsitroškinusiomis kremzlelėmis (kurios, beje, yra tikras mūsų „sąnarių maistas“).
Jeigu būčiau restorano virtuvės šefas savo svečius tikrai stebinčiau šiuo patiekalu. Jis labai originalus, skanus ir maistingas. O nežinančiajam ką valgo, bus smagi ir skani šarada ją išnarplioti.

Didelei 8-10 asmenų kompanijai (mažesniam kiekiui šio patiekalo gaminti tiesiog neapsimoka), ar gausiai šeimai reikės:
3,5 kg apatinių jautienos kojų dalių. Geriausiu atveju jums reikia apatinio sąnario (kartu su jo apatine kremzline dalimi ir šiek tiek mėsos virš jo). Paprašykite mėsininko, kad susmulkintų kaulus į smulkesnes dalis. Tokių dalių tikrai gausite turguje, tik pravartu pas mėsininkus jų užsakyti iš anksčiau

13414510
Marinavimui pasiruoškite:
1 galvą česnako
50 g iki tyrės susmulkinto natūralaus imbiero
5 šaukštų sojos padažo
2 šaukštelių kajeno pipirų
1 šaukštelio baltųjų pipirų
1 šaukštelio juodųjų pipirų
1 šaukštelio džiovinto baziliko
1 šaukštelio džiovinto čiobrelio
2 šaukštelių paprikos miltelių
1 muskato riešuto
2 šaukštelių kvapniųjų pipirų
2 šaukštelių džiovinto raudonėlio
2 šaukštelių cinamono
2 laimų
13414454
Kekės šviežių petražolių
Alyvuogių aliejaus
Druskos

13414449
Troškinimui reikės:
1-1,5 l jautienos sultinio
5 laiškinių svogūnų
2 vidutinio dydžio morkų
400 g konservuotų baltųjų pupelių
1 oranžinės paprikos
200 ml saldaus Porto vyno
2 šaukštų miltų
Druskos
2 šaukštų krakmolo

Gaminimas:
Mėsininko paruoštas kanopų dalis gerai pasūdykite ir užmarinuokite su kitais minėtais prieskoniais. Marinuotis palikite mažiausiai 2-3 val. Visas marinato mišinys bus naudojamas troškinimui.
Prieš gaminant mėsą, rekomenduoju nuo pasimarinavusių dalių nuimti prieskonius ir jas apkepti (geriausia būtų ant grilio, bet galima ir keptuvėje).
Apkeptas mėsos dalis ir marinatą sudėkite į puodą, supilkite jautienos sultinį ir troškinkite kol mėsa atsiskirs nuo kaulinės dalies. Troškinimui patogiausia būtų naudoti greitpuodį, kuriame viskas išsitroškins per kokias 25-30 minučių. Jei troškinsite paprastame puode, viskas užtruks kiek ilgiau: 2,5-3 val.

13414456
Mėsai išsitroškinus, išimkite ją iš nuoviro ir atvėsinkite. Tuomet nuo kaulų kruopščiai nuimkite minkštas kremzleles bei mėsą ir peiliu jas susmulkinkite. Puode esantį troškinio skystį prakoškite per sietą, kad nebeliktų marinato prieskonių ir smulkių kaulų skeveldrų.
Supilkite prakoštą „sriubą“ atgal į puodą ir sudėkite supjaustytas suminkštėjusias kremzles ir mėsą. Atvirame puode lengvai pavirkite dar apie 20 min. ir tada sumeskite supjaustytus laiškinius svogūnus, morkas, oranžinę papriką, pupeles bei supilkite Porto vyną. Viską dar lengvai pakaitinkite, kol suminkštės daržovės. Tačiau troškinkite nebeilgai, kad daržovės liktų kiek kietesnės ir „nesukristų“.
Pačioje pabaigoje, sumaišykite miltus su šiltu vandeniu ir, kol troškinys karštas, įpilkite į jį. Pamaišykite, kad sutirštėtų.

Troškinys jau paruoštas! Garnyrui labiausiai tiks Basmati ryžiai.